Szkolenia
Warsztaty gotowania

„Nie ma żadnych fundamentalnych różnic między ludźmi a zwierzętami w odczuwaniu przyjemności i bólu, szczęścia i cierpienia”

MAYE okazuje szacunek wszystkiemu co żywe. Ziemia jest domem nie tylko dla człowieka. Stanowi spójny ekosystem, w którym każda forma życia ma swoje miejsce, odgrywa w nim niezastąpioną rolę, utrzymuje świat w ekologicznej równowadze. Zaburzając nawet jedno ogniwo tego złożonego systemu przyczyniamy się do powolnego zniszczenia swojej własnej przestrzeni życia. MAYE działa zgodnie ze starożytną zasadą ahimsy – łagodności.

Uwielbiamy gotować wegetariańsko. Na naszych warsztatach przedstawiamy nie tylko zdrowotne czy etyczne aspekty wege stołu. Mówimy także o tym jak taka codzienna czynność , jaką jest jedzenie, może stać się aktywnością nabierającą wymiar wyższy niż tylko utrzymanie swojego ciała przy życiu.

Nasze warsztaty cieszą się dużym zainteresowaniem. Gotowanie połączone jest z degustacją. Z radością dzielimy się ciekawostkami na temat różnych produktów, które coraz częściej widzimy na sklepowych półkach, ale może nie zawsze wiemy jak je zastosować – tutaj (patrz galeria) rozmawialiśmy o nasionach chia oraz o komosie ryżowej – świetnych źródłach białka.

Fajnie i mądrze jest być wege (zdrowym)!

Używamy plików cookie na naszej stronie

Potwierdź, jeśli akceptujesz nasze pliki cookie. Możesz także odrzucić śledzenie, aby móc nadal odwiedzać naszą witrynę bez żadnych wysyłanych danych.