Szkolenia
Warsztaty gotowania

„Nie ma żadnych fundamentalnych różnic między ludźmi a zwierzętami w odczuwaniu przyjemności i bólu, szczęścia i cierpienia”

MAYE okazuje szacunek wszystkiemu co żywe. Ziemia jest domem nie tylko dla człowieka. Stanowi spójny ekosystem, w którym każda forma życia ma swoje miejsce, odgrywa w nim niezastąpioną rolę, utrzymuje świat w ekologicznej równowadze. Zaburzając nawet jedno ogniwo tego złożonego systemu przyczyniamy się do powolnego zniszczenia swojej własnej przestrzeni życia. MAYE działa zgodnie ze starożytną zasadą ahimsy – łagodności.

Uwielbiamy gotować wegetariańsko. Na naszych warsztatach przedstawiamy nie tylko zdrowotne czy etyczne aspekty wege stołu. Mówimy także o tym jak taka codzienna czynność , jaką jest jedzenie, może stać się aktywnością nabierającą wymiar wyższy niż tylko utrzymanie swojego ciała przy życiu.

Nasze warsztaty cieszą się dużym zainteresowaniem. Gotowanie połączone jest z degustacją. Z radością dzielimy się ciekawostkami na temat różnych produktów, które coraz częściej widzimy na sklepowych półkach, ale może nie zawsze wiemy jak je zastosować – tutaj (patrz galeria) rozmawialiśmy o nasionach chia oraz o komosie ryżowej – świetnych źródłach białka.

Fajnie i mądrze jest być wege (zdrowym)!